Süt Sığırcılığı Kursu Sertifika Dağıtım Töreni yapıldı.

Süt Sığırcılığı Kursu Sertifika Dağıtım Töreni yapıldı
Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün işbirliği ile yürüttüğü “Süt Sığırcılığı Eğitimi ” projesi kapsamında yapılan Süt Sığırcılığı Eğitimi sonunda kursiyerlere sertifikaları Kaymaklı İlköğretim Okulu toplantı salonunda düzenlenen törenle verildi.
Eğitimde kursiyerlere Büyükbaş hayvan ırkları, damızlık seçimi, bakım besleme, süt sağım hijyeni, salgın hastalıklara karşı koruyucu aşılama, alet ekipmanların doğru kullanımı gibi konularda 10 gün boyunca teorik ve pratik bilgiler verildi.
Törene, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YılMAZ, Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma, TKDK İl Koordinatörü Murat Asıltürk, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlhan Temel, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muhammed Çömçe, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altınışık, şube müdürleri ve kursiyerler katıldı.
Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz törende yaptığı açıklamada; hayvancılık sektörünün önemli bir kısmını oluşturan süt sığırcılığının ülke ekonomisi içinde oldukça önemli olduğunu belirterek sektörün kaliteli süt ihtiyacının ancak yetiştiricilerinin hijyenik ve sağlıklı olan ineklerinden sağdıkları sütlerle olacağını ifade etti. Bu projenin genç nüfusun tarıma kazandırılması, modern tarımın gereklerini yerine getiren kişilerin yetiştirilmesi, kırsal göçün engellenmesi, tarımla uğraşan genç çiftçilerin profesyonelleştirilmesi, genç çiftçilerim yaşadıkları ortamda örnek birer çiftçi haline getirilmesi, gençlerin tarımsal yenilikleri takip etmesi ve uygulanması, eğitim verilen alanlarda ilgili sektör paydaşları ile gençlerin bağlantı kurmalarını teşvik etmeyi amaçladığını kaydeden Yılmaz, eğitimde kursiyerlere büyükbaş hayvan ırkları, damızlık seçimi, bakım besleme, süt sağım hijyeni, salgın hastalıklara karşı koruyucu aşılama, alet ekipmanların doğru kullanımı gibi konularda 10 gün boyunca teorik ve pratik bilgiler verildiğini söyledi.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İlhan Temel ise; açılan bu kurslar sayesinde gerek istihdamın artırılması gerekse konusunda daha bilgili ve tecrübeli iş gücü potansiyeline katkı sağlanacağını vurguladı.
Konuşmaların ardından eğitim kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.
İHA
-
Hamsi avlama yasağı uzatıldı
-
TVHB basın açıklaması (Veteriner hekimler de aşıda öncelikli gruba dahil edilsin)
-
Veteriner hekimlere uzmanlık eğitimi
-
Tarım ve Orman Bakan yardımcısı görevden alındı
-
Hamsi avı 10 gün süreyle durduruldu.
-
Tarım ve Orman Bakanlığı 826 sözleşmeli işçi alacak