Nar fiyatlarındaki düşüş üreticisini üzdü

Mersin’in Silifke ilçesinde nar fiyatlarının geçen yıla oranla yaklaşık 1,5 lira düşmesi, üreticiyi hayal kırıklığına uğrattı. Üretici, ürününü satmak için semt pazarlarına yöneldi.
Geçen yıl dalında kilosu 2 liraya satılan nar, bu yıl 60 kuruşa kadar düştü. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tescillenmiş sofralık Keben narınınüreticisi, hasadın tamamlanmasının ardındanbeklediği fiyatı bulamayınca yetiştirdikleri narı,ilçe merkezindeki semt pazarlarında satmaya başladı.
Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, bu yıl ilçe genelinde 3 bin dönüm araziden yaklaşık 5 bin ton nar hasadıyapıldığını söyledi.
Fiyatların bu yıl düşük olması nedeniyle üreticilerin beklediği kazancı elde edemediğini vurgulayan Can, bunun nedeninin Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde yaşanan terör olayları ve Rusya başta olmak üzere birçok ülkeye ihracatyapılamamasıolduğunukaydetti.
Üretici Mustafa Göktaş isefiyatların bu yıl çok düşük olduğunu bu nedenle ürünleri semt pazarlarında satışa sunduklarını belirtti.
-
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne Suat Parıldar atandı
-
Taşra Teşkilatı Yer Değiştirme Yönetmeliği yayımlandı
-
TAGEM’de Bazı Bürokratlar Görevden Alınarak Yeni Atamalar Yapıldı
-
KPSS 2024/4 tercih kılavuzu yayımlandı
-
Kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarından ücretlerinin iyileştirilmesi talebi
-
Kandıra Karpuz Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu