25° Parçalı bulutlu
  • EURO
    Warning: number_format() expects parameter 1 to be double, string given in /home/gthbhaber/public_html/wp-content/themes/wphaber/header.php on line 127
  • DOLAR
    Warning: number_format() expects parameter 1 to be double, string given in /home/gthbhaber/public_html/wp-content/themes/wphaber/header.php on line 131

Milas’ta çiftçiler zeytin hastalıkları konusunda uyarıldı.

GTHB Personel - Haziran 23, 2015 11:54 am A A

Milas'ta çiftçiler zeytin hastalıkları konusunda uyarıldıMuğla’nın Milas ilçesinde zeytin hastalıkları konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bu yıl salgın durumuna geçerek ağaçlarda yaprak dökümüne yol açan hastalık ile mücadele konusunda vatandaşlara bilgi verildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı öncülüğünde gerçekleştirilen eğitim ve bilgilendirme toplantıları Milas’a bağlı Menteş, Kurudere, Eğridere, Danişment Mahallelerinde yapıldı. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mesut Durmuş, zeytinde halkalı leke hastalığı ve mücadele yöntemleri konusunda, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve Milas Tariş Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Kamil Gül, hastalıkla mücadele konusunda Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapabilecekleri desteklemeler konusunda bilgi verirken, Yrd. Doç. Dr. Nurettin Öner de Muğla Büyükşehir Belediyesi-Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ortaklığında kurulumu devam eden Toprak, Yaprak ve Sulama Suyu Analiz Laboratuarı hakkında üreticileri bilgilendirdi.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, Muğla’ya has Memecik çeşidi zeytinlerde yoğun zarar meydana getiren halkalı leke hastalığı için acil mücadele çalışmalarına başlanması gerektiğini ifade ederek şunları anlattı: “Yıldan yıla zarar şiddetini arttıran bu hastalık etmeni çoğu bölgemizde zeytin verimini neredeyse sıfıra düşürmüş durumdadır. Hastalıkla mücadelede ilaçlı mücadeleden önce üreticilerimizin toprak işleme, budama, bitki besleme gibi bakım konularına önem vermesi; ilaçlı mücadele yöntemleri ile de mücadele programını tamamlaması gerekmektedir. Üreticilerimizin acil olarak mücadele çalışmalarına başlamaması halinde hastalık şiddetini arttırarak yayılımına devam edecek ve bir süre sonra hastalık tüm Muğla’da zeytin üretimini durduracaktır. Biz, Büyükşehir Belediyesi olarak olanaklarımızın el verdiği ölçüde üreticilerimizi bu konuda desteklemeye hazırız. Ayrıca, konu üzerinde uzman teknik personellerimiz ile de sürekli olarak üreticilerimizin yanında olacağız. Yeter ki üreticilerimiz mücadele ve teknik üretim konularında kararlı olsunlar.”

cihan

GTHB Personel - 11:54 am A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.