Dalaman ve Köyceğiz’e defne bahçeleri kuruldu
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce 2015-2017 yılları arasında “Itri-Tıbbı, Aromatik ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Yaygınlaştırılıp Geliştirilmesi” projesi kapsamındaki çalışmalar Muğla’da da devam ediyor.
2015 yılında uygulanan proje kapsamında Salep, Melissa, Karabuğday, Kekik ve Anadolu Adaçayı türlerinde çalışmalar yapıldı. 2016 yılında ise Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü TAB birimine sunulan Salep, Melissa, Karabuğday, Kekik ve Anadolu Adaçayı üretim çalışmaları bakanlık tarafında kabul edilerek bu çalışmalarda kullanılmak üzere önemli miktarlarda kaynak aktarıldı. Proje kapsamında Muğla’da ilk defa Sakız ve Defne ağaçlarının yetiştiriciliği çalışmalarına başlandı.
Defne ülkemizin en önemli Itri ihraç bitkisi olup, dünya defne ihracatının % 90 doğadan toplama suretiyle ticareti yapılmaktadır. Doğadan toplanan defne uygun zamanda toplanmadığı için kalite düşmekte, ihracat için uygun nitelikte ürün sıkıntısı yaşanmaktadır. Ayrıca doğadan yoğun olarak toplanan defne doğal ortama zarar vermektedir.
Tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve sanayinin istediği kalitede defne üretiminin gerçekleştirilebilmesi için Muğla’da ilk defa Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde 8 dekar alanda kapama defne bahçeleri kuruldu. Bahçelerden 3 sene içinde yaprak ve dal şeklinde ürün hasadı yapılacak olup çalışmaları devam ediyor.
-
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne Suat Parıldar atandı
-
Taşra Teşkilatı Yer Değiştirme Yönetmeliği yayımlandı
-
TAGEM’de Bazı Bürokratlar Görevden Alınarak Yeni Atamalar Yapıldı
-
KPSS 2024/4 tercih kılavuzu yayımlandı
-
Kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarından ücretlerinin iyileştirilmesi talebi
-
Kandıra Karpuz Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu