Baharın Müjdecisi Hodan Otu Pazardaki Yerini Aldı.

Çatalzeytin’de Hodan olarak bilinen ve faydaları ile sağlık kaynağı olarak nitelendirilen bitki baharın müjdecisi olarak kabul görüyor.
Kilosu 4 lira ile 5 lira arasında değişen Hodanı 60 yaşındaki Saniye Açıkgöz toplayarak geçimini sağlıyor. Açıkgöz “60 yaşındayım. Baharın yaklaşmasıyla birlikte dere kenarları, ormanlarda yetişiyor. Hodan otlarını ilçeye 3 km. uzaklıktaki Harda ve İnanya çayı kıyılarından topluyorum. Ben de boş zamanlarımda Hodan toplayarak aile geçinmesine katkı sağlayama çalışıyorum. Günde 8-10 kg arasında topalayabiliyorum.” dedi.
Hodan otu; öksürüğü kestiği, balgam söktürdüğü, terletici ve ateş düşürücü etkisi olduğunu belirten Açıkgöz “Soğuk algınlığı ve gribe iyi geliyor, kanı temizliyor ve emziren kadınlara da faydalı.” dedi.
-
Kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarından ücretlerinin iyileştirilmesi talebi
-
Kandıra Karpuz Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu
-
Bir Girişimcilik Hikayesi
-
Yozgat’ta Veteriner hekim bıçakla öldürüldü
-
Unvan Değişikliği Sözlü Sınav sonuçları açıklandı
-
Bornova’da Kontrol Görevlilerine Darp