Her Sabah Dereotu Tüketin.

Bilimsel adı “Anethum graveolens” olan dereotu bitkisi maydanoz, kimyon ve defne yaprağı ile aynı ailedendir. Akdeniz bölgesinde doğal olarak yetişen bitki yüzyıllardır yemeklere tat vermek amacıyla ve çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Aroması kuvvetli dereotu kalsiyum, manganez, demir mineralleri bakımından zengindir ve iyi bir antioksidandır. Bitki geleneksel olarak adet döngüsünün düzenlemek, kolesterolü düşürmek, şeker hastalarında insülin […]
GTHB Personel - Mart 3, 2015 10:19 am

Bilimsel adı “Anethum graveolens” olan dereotu bitkisi maydanoz, kimyon ve defne yaprağı ile aynı ailedendir. Akdeniz bölgesinde doğal olarak yetişen bitki yüzyıllardır yemeklere tat vermek amacıyla ve çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

Aroması kuvvetli dereotu kalsiyum, manganez, demir mineralleri bakımından zengindir ve iyi bir antioksidandır. Bitki geleneksel olarak adet döngüsünün düzenlemek, kolesterolü düşürmek, şeker hastalarında insülin seviyesini düzenlemek ve sindirime yardımcı olmak amacıyla kullanılmaktadır.

 

kaynak: Tarım 2023